Pagina 1 van 1

Doel van dit Forum

Geplaatst: 02-03-2008 19:58
door TheFlyingDutchman
Beste Lezers,

Waarom dit forum?

Allereerst geboren uit mijn eigen grote interesse in de historie van de KLM.
Ik ben al zo'n 30 jaar bezig met deze hobby.
Verzamelen van memorabilia, foto's, documentatie etc. etc.
De verzameling dient nu tevens als basis voor het doen van historisch onderzoek, met name naar de minder bekende zaken en onderwerpen.

Contacten met andere geïnteresserden zijn in de loop der jaren van onschatbare waarde gebleken. Het internet biedt daar nu vele mogelijkheden voor.

Luchtvaart fora zijn er genoeg in diverse vormen en voor diverse doelgroepen.

Er was echter nog geen specifiek forum voor geïnteresseerden in de historie van de KLM.

Er is veel geschreven over de KLM geschiedenis in diverse boeken en ook op Internet is nog wel het een en ander te vinden.
Toch betreft het dan vaak de algemeen bekende zaken.

Maar er is ook heel veel nog niet beschreven en dat is jammer.

En daar hoopt dit forum nu in te voorzien. Een forum voor U & door U!

Het onderling delen van kennis en informatie kan helpen deze onontsloten stukjes KLM geschiedenis publiek beschikbaar te maken.

Ik heb al een aantal berichten geplaatst zodat U kunt zien wat ik ongeveer bedoel.
Uiteraard zullen er door mij de komende periode nog vele toevoegingen gedaan worden. Reacties daarop zijn uiteraard zeer welkom!

Tevens is het de plaats waar contacten gelegd kunnen worden tussen alle liefhebbers van de geschiedenis van het prachtige KLM bedrijf.

Afbeelding

Veel plezier en ik hoop op vele mooie bijdragen, herinneringen en interessante discussies die het KLM verleden en de gloriejaren van het bedrijf levend houden
voor het nageslacht.

Ronald Aker
Forumbeheerder

Geplaatst: 09-04-2008 12:59
door Classic
Prima plan.

Groeten,
Ronald Dijkstra

Geplaatst: 09-04-2008 22:18
door Dennis37
Ik vind het een leuke site. Ook heel erg leuk met die foto's.
Zodra ik wat vind over de klm zal ik dat ook posten.

Geplaatst: 23-04-2008 22:19
door Ferry van der Geest
Prima initiatief Ronald! Bovendien ben ik al aardig wat wetenswaardigheden tegen gekomen!
Groeten,
Ferry

Geplaatst: 07-11-2008 05:42
door awisse
"Awesome site" Ronald! Ik kwam je link tegen via Google, toen ik op zoek was naar foto's van het oude Kemajoran vliegveld in Jakarta.
Mooie foto's uit het verleden.

Geplaatst: 29-01-2009 17:58
door robertpaul
Wat een prachtig toestel was die Super Connie toch! Ik heb er mijn eerste intercontinentale vlucht mee gemaakt, in november 1956 naar Curaçao. Ik dacht via (Frankfurt?), Zürich, Lissabon en Bermuda (terug Madeira); je was misschien wel net zo lang onderweg als nu naar Sydney.

Geplaatst: 24-02-2009 22:16
door aerodroom
Hallo Ronald,

Geweldig initiatief, heb me vandaag aangemeld. Kwam toevallig dit forum tegen tijdens het zoeken naar KLM informatie (informatie over de KLM in combinatie met de Olympische Spelen). Ik ben zelf een KLM luchtpost verzamelaar en daarbij is documentie van onschatbare waarde (het maakt het verzamelen een stuk leuker). Ben zelf recent een eigen blog gestart met hetzelfde doel als u maar dan op het KLM luchtpost vlak (wist toen nog niet het bestaan van deze). Ik zal zeker dit forum gaan gebruiken en hoop mijn KLM historische kennis hiermee te verbreden.

Geplaatst: 04-10-2009 19:39
door mistifarang
Door toeval tijdens het volgen van enige statistieken van mijn Flickr-album (met o.a. mijn foto-set NNG) op dit forum gestuit.

Interessant weer eens wat meer te zien omtrent de tijd die ik daar in vrijwillig in dienst verbracht en met de erg nare smaak van de gedwongen terugkeer naar Holland.

Ik zal na twee posten in dit forum in staat zijn een verhaaltje in elkaar te draaien verluchtigt met links naar een aantal (ingescande) foto's en dia's in dit Flickr-album.

Re: Doel van dit Forum

Geplaatst: 11-12-2023 11:33
door Henk de Waard
Het forum lijkt inmiddels ter ziele helaas???