Racing Team Holland - foto op Schiphol-Oost voor Hangaar

Verhalen, herinneringen, (bijzondere) gebeurtenissen, anekdotes etc.
Plaats reactie
TheFlyingDutchman
Site Admin
Berichten: 292
Lid geworden op: 02-03-2008 14:56

Racing Team Holland - foto op Schiphol-Oost voor Hangaar

Bericht door TheFlyingDutchman » 21-03-2012 14:05

Beste lezers,

Onlangs ontving ik een foto van een collega die wat vragen oproept.

Afbeelding

Op de foto is een Merceds Benz bus (MB 319) zichtbaar met op de aanhanger een Racing Team Holland Porsche 904.

Gegeven de DC8 vliegtuigen en de "Porsche periode" bij Racing Team Holland is de foto waarschijnlijk in de periode 1964-1967 genomen, vermoedelijk voor Hangar 8.

De vraag is wat deze combinatie op het platform deed.
Dat kan een reclame foto geweest zijn, of een foto die door een medewerker van RTH is gemaakt tijdens het transport.

Het zou kunnen dat de Porsche bijvoorbeeld vertrok of terugkeerde van een race en dat het transport per KLM vrachtvliegtuig heeft plaatsgevonden.
Over het algemeen werden race-auto's echter, zeker binnen Europa, over de weg naar de circuits vervoerd, maar misschien dat er ooit eens haast bij was en de KLM de auto heeft vervoerd
en dat hij op de foto dus werd gehaald of gebracht door RTH.

Wie kan hier meer over vertellen?

Braaksel
Berichten: 1
Lid geworden op: 04-01-2016 17:10

Bericht door Braaksel » 04-01-2016 18:19

Deze foto is gemaakt voor H10 in H8 pasten alleen 2 DC-8 toestellen en recht er ingezet in H10 waren 3 plaatsen waar ze schuin instonden.
Het doel van deze foto ken ik niet.

Classic
Berichten: 48
Lid geworden op: 09-04-2008 08:01

Bericht door Classic » 30-01-2016 11:46

Zou het iets te maken kunnen hebben met het volgende?

Het Vrije Volk, 13 juni 1964.
Nederlands Racing Team start - voor eerste maal - in Le Mans
(Van een onzer verslaggevers)
Voor het eerst in de geschiedenis van de 24-uursrace van Le Mans zal een Nederlandse equipe, ingeschreven door een Nederlands Racing Team en dus rijdend in een oranje (de racekleur van Nederland) wagen starten in deze monsterwedstrijd. Dat zal volgende week zaterdag.om vier uur ge-
De Nederlandse rijders; zijn Ben Pon en Henk van Zalinge, hun monteurs zijn Jan Dijkstra (de broer van Sjoukje) en Hein Elderink en dan zijn er nog zes andere helpers (o.a. de KLM-vliegers Hutchinson en Veldhuis van Santen) allen behorend tot het Racing Team Holland, dat als inschrijver optreedt.
Gistermiddag is in het Amsterdamse Hiltonhotel dit Racing Team Holland gepresenteerd aan de pers. Financiële en materiële steun van een benzinemaatschappij, een importeur van een bekende Duitse wagen en particulieren als de heer Pon sr. en oud-KLM-directeur dr. E. van Konijnenburg hebben de totstandkoming van de Stichting Racing Team Holland mogelijk gemaakt. Doel is Nederlandse coureurs in de gelegenheid te stellen met goed materiaal (het team beschikt thans over twee Porsches 904 GTS) uit te komen in Gran Turismo-races, een school op te richten om veelbelovende rijders op te leiden voor de autosport en ten slotte om na verloop van 'te komen tot de aanschaf van een formule-wagen om Nederlandse rijders een kans te geven in de strijd om het wereldkampioenschap coureurs. '

Vierde man gezocht
Behalve Ben Pon en Henk van Zalinge (die natuurlijk ook als technicus een belangrijke bijdrage levert aan het team) is ook Rob Slotemaker gecontracteerd. Een vierde rijder moet nog worden aangezocht. Getracht zal worden supportersverenigingen op te richten (contributie ƒ5,— per jaar; adres van de stichting: Rijnstraat 36, Den Haag) om ook op deze wijze de kas van het team (voor de eerste drie jaar zal een half miljoen nodig zijn) te versterken. Als 'eerste officiële supporter' werd gistermiddag prins Bernhard genoemd, die een brief had gezonden, waarin hij het Racing Team Holland veel succes toewenste.
Het ziet ernaar uit, dat met het Racing Team Holland de kansen op Nederlandse successen in internationale GT-races aanzienlijk zijn toegenomen.
Dat Nederland echter in zeven jaar een wereldkampioen der coureurs zal hebben, zoals volgens de voorzitter van de Stichting het plan is, lijkt ons - meer luchtkasteel dan -bereikbare mogelijkheid. Maar goed: de voorzitter is dan ook mr. Erik 8. Hazelhoff Roelfzema, die in de afgelopen jaren wel meer fantasieën heeft gepresenteerd.
De benzinemaatschappij, die dit team sponsored, heeft zo’n overvloed aan race-ervaring, dat ze wel in staat zal zijn om dit veelbelovende initiatief in de Nederlandse autosport nuchter in goede banen te houden. Het Betere Pitwerk zal van die kant moeten komen en we geloven daar wel vertrouwen in te mogen hebben.

TheFlyingDutchman
Site Admin
Berichten: 292
Lid geworden op: 02-03-2008 14:56

Bericht door TheFlyingDutchman » 09-02-2016 19:35

Heel interessant!

Dat duidt vast op een duidelijke link tussen hetgeen er op de foto te zien is en wat er in jouw informatie te lezen is.

Denk dat het dus eerder een soort reclamefoto is en niet het vervoer van het raceteam per vliegtuig, al is dat evengoed niet uit te sluiten natuurlijk.

Wel aardig te weten dat er KLM-ers in dit raceteam gezeten hebben.

Plaats reactie